Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X

Ny veiforbindelse

Ny veiforbindelse til Kvaløya har vært diskutert i en årrekke. Med stor utbygging på Strand-feltet og generell trafikkvekst er behovet større enn noen sinne.

Flertallet i kommunestyret sa i mai i år klart fra om at de ønsker en ny forbindelse til Kvaløya, i tillegg til Sandnessundbrua. Spørsmålene er både om det skal bygges bru eller tunnel, og hvem som skal betale.

 

Forslag fra bydelsrådet

På nedsiden av Fylkesvei 862, ved rundkjøringen sør for Kvaløysletta, foreslår bydelsrådet å ha tunnelinnslaget for en ny forbindelse til Tromsøya. Tunnelen ser de for seg at skal ende opp i tunnelsystemet på Langnes.

– Denne plasseringen er veldig sentral i forhold til de store boligfeltene som ligger på Slettaelva, Kvaløysletta og på Storelva. I tillegg er det gode muligheter for å utvide veien utover mot Storelva.

Ny forbindelse i planlegging

Høsten 2013 meldte Troms Fylkeskommune at det er avsatt midler til planlegging av ny forbindselse til Kvaløya og Breivika.

[Faksimile fra Nordlys 11/11-2013]

Media

  • Nordlys.no 21/9-12: «Sjekk bilboomen i Tromsø!». Les mer
  • Itromso.no 1/6-12: «Her vil de ha forbindelsen». Les mer
  • Nordlys.no 11/11-13: «Her står bilistene opptil en time i kø». Les mer